2023.12.04., hétfő - Barbara, Borbála
Szeged: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Kinevezték Hódmezővásárhely új jegyzőjét

frisshirek.hu | 2022. július 16. - 15:15
Kinevezték Hódmezővásárhely új jegyzőjét
Az eddigi aljegyző, Dr. Karsai Éva lett Hódmezővásárhely új jegyzője július 1-től. Karsai tavaly december 15-én lett a város eljegyzője, majd jegyzői jogkörben eljáró aljegyző lett mostani kinevezése előtt.

Ugyanis az addig jegyző, Dr. Tatár Zoltán lemondott, aminek előzménye, hogy új tagot választottak a Csongrád-Csanád 04. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjai közé, Dr. Kecskés Fanni személyében, még februárban. Emiatt éles csatározások voltak már a közgyűlésben is, ami a szavazás után folytatódott a sajtón keresztül. Ekkor Tatár jelezte, hogy mindenben szabályszerűen jártak el. 

Az új jegyzőnek egyből fontos feladata lesz, le kell bonyolítania az auguztus 7-én esedékes időközi választásokat Mártélyon, mivel Mártély önálló önkormányzattal bír, de közigazgatásilag Hódmezővásárhelyhez tartozik, annak turisztikai szempontból értékes szabadstrandja és üdülőterülete miatt is.

Igaz, Karsai Évának rutinja van már a választások lebonyolításában. Az április 3-i országgyűlési választások idején is ő látta el a jegyzői feladatokat Hódmezővásárhelyen. 

A képen Dr. Karsai Éva szemből a jobb oldalon (a szerző felvétele)