2024.04.16., kedd - Csongor
Szeged: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Lázár Jánoshoz kerül a közlekedésügy

frisshirek.hu | 2022. november 14. - 16:15
Lázár Jánoshoz kerül a közlekedésügy
Ma reggel mi is megírtuk, hogy hivatalosan is bejelentették, távozik posztjáról Palkovics László, technológiai és ipari miniszter. Lemondását Orbán Viktor elfogadta. Amellett, hogy a hódmezővásárhelyi születésű Lantos Csaba vezetésével új minisztérium fog felállni, egyben a Technológiai És Ipari Minisztérium megszűnik. Nem csak Lantos Csaba nyert sokat ezen a cserén, hanem például, hogy még egy helyen kapcsolódjunk Hódmezővásárhelyhez, Lázár János is.

Ahogy arról mi is írtunk, új energiapolitikai minisztériumot hoz létre az állam. Ez nem csak azzal jár, hogy Lantos Csaba lesz az új miniszter, Palkovics Lászlónak pedig nem csak a tisztsége, de a minisztériuma is megszűnik, hanem számos, a korábban a Technológiai és Ipari Minisztérium alá tartozó terület kerül át más tárcákhoz. Lantos Csaba egyébként többek között a Szegedi Tudományegyetemet működtető alapítvány egyik kuratóriumi tagja.

Ezen folyamatok egyik nagy nyertese Lázár János lesz, akihez a közlekedési ügyek kerülnek. Lázár erre egy poszttal reagált saját közösségi oldalán, ahol azt írja:

Az új feladattal a Miniszterelnök most lehetőséget ad arra, hogy újabb területen járulhassak hozzá a haza és a haladás, a nemzeti szuverenitás és polgári fejlődés ügyéhez.

Lázár János korábban egyébként a tram-train beruházásért felelős kormánybiztos volt. 

Ezen eseményekkel párhuzamosan lemondott Vitézy Dávid, a közlekedésért felelős államtitkár. Az információk szerint utódja is Lázár János minisztériumából kerül majd ki.

Fotó: Lázár János és a tram-trainek / Lázár János Facebook