2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szeged: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Szegedi alpolgármester: a felfüggesztések Szegedet is érintik

Bottyán Róbert | 2022. december 13. - 14:17
Szegedi alpolgármester: a felfüggesztések Szegedet is érintik
A városokat is érintő 6,3 milliárd eurós felfüggesztés kisebb, mint amiről szó volt, de még mindig jelentős. Ez sajnos a TOP+-t is, így Szegedet is érinti - fogalmazott közösségi oldalán Nagy Sándor.

Mint arról a Frisshirek.hu-n is beszámoltunk, megegyezett a magyar kormány az Európai Unióval. A Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszköz (RRF) keretében 2300 milliárd forint nyílik meg Magyarország számára, az operatív programok esetében a magyar társfinanszírozással együtt 14 ezer milliárd forint áll rendelkezésre 2027 végéig.

Nagy Sándor, szegedi városfejlesztési alpolgármester azt írta, Orbán Viktor lényegében mindenben engedett szerencsénkre, de több mint 12,1 milliárd euró továbbra is fel van függesztve. Az, hogy az EU támogassa Ukrajnát, és ezzel stabilizálja a keleti szomszédunk létezését, nemzeti érdekünk. Mint ahogy az is érdekünk, hogy megvalósuljon a multik adóelkerülését megakadályozó globális minimumadó.

,,A városokat is érintő 6,3 milliárd eurós felfüggesztés kisebb, mint amiről szó volt, de még mindig jelentős. Ez sajnos a TOP+-t is, így Szegedet is érinti, így azon tovább izgulhatunk, hogy a kormánynak sikerül-e az Európai Bizottság felé bizonyítania, hogy transzparensen költi a pénzt. És gyakorlatilag fel van függesztve 5,8 milliárd euró a helyreállítási alapból is. Bár ebből más országoktól eltérően Magyarországon az önkormányzatok nem kapnak, de az ebből megvalósítandó fenntarthatósági és energetikai fejlesztésekre az országnak szüksége van"

- fogalmazott Nagy Sándor.

Kiemelt fotó: Pixabay