2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szeged: 7o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Eldőlt: január 1-től szünetel a szentesi szülészet

Bottyán Róbert | 2022. december 21. - 18:45
Eldőlt: január 1-től szünetel a szentesi szülészet

Ősszel felröppent a hír, miszerint nem lesz szülészet-nőgyógyászat Szentesen, elsősorban a szakemberhiány miatt. Ez mára valóság lett, ugyanis a kórház hivatalosan közölte, 2023. január 1-től szüneteltetik a fekvőbeteg ellátást, a kismamák, betegek Szegedre, Hódmezővásárhelyre, vagy Kecskemétre mehetnek.

A Dr. Bugyi István Kórház honlapjára szerdán felkerült dokumentumok szerint 2023. január 1-től a szülészet-nőgyógyászati osztályon az aktív fekvőbeteg szakellátás átmenetileg szünetel. A Nemzeti Népegészségügyi Központ december 19-i határozata a hódmezővásárhelyi, a szegedi és a kecskeméti kórházat jelölte ki az ellátásra.

A szentesi szülészet-nőgyógyászathoz a következő települések tartoznak: Csanytelek, Csépa, Cserkeszőlő, Csongrád, Árpádhalom, Derekegyház, Eperjes, Fábiánsebestyén, Felgyő, Öcsöd, Nagymágyocs, Nagytőke, Kunszentmárton, Tiszainoka, Tiszakürt, Tiszasas, Tömörkény, Szegvár, Szelevény és maga Szentes városa.

Az egynapos sebészeti ellátás, a nőgyógyászati szakrendelés, terhestanácsadás, mozgó szakorvosi szolgálat működtetése marad Szentesen.

Pedig mint arról a frisshirek.hu-n beszámoltunk, civil összefogás indult a kórházi osztályért, arra kérték a Szentesen születetteket, vagy azokat, akik itt szülnének, itt járnak nőgyógyászhoz, hogy küldjenek rövid videókat, írásokat a szentesi szülészeti osztályról. A szünetelés hírére mindössze annyit írtak:

,,Szavak nélkül ..."

Kiemelt fotó: szentesi-korhaz.hu