2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Eldőlt: január 1-től szünetel a szentesi szülészet

Bottyán Róbert, 2022. december 21. - 18:45
Eldőlt: január 1-től szünetel a szentesi szülészet

Ősszel felröppent a hír, miszerint nem lesz szülészet-nőgyógyászat Szentesen, elsősorban a szakemberhiány miatt. Ez mára valóság lett, ugyanis a kórház hivatalosan közölte, 2023. január 1-től szüneteltetik a fekvőbeteg ellátást, a kismamák, betegek Szegedre, Hódmezővásárhelyre, vagy Kecskemétre mehetnek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Dr. Bugyi István Kórház honlapjára szerdán felkerült dokumentumok szerint 2023. január 1-től a szülészet-nőgyógyászati osztályon az aktív fekvőbeteg szakellátás átmenetileg szünetel. A Nemzeti Népegészségügyi Központ december 19-i határozata a hódmezővásárhelyi, a szegedi és a kecskeméti kórházat jelölte ki az ellátásra.

A szentesi szülészet-nőgyógyászathoz a következő települések tartoznak: Csanytelek, Csépa, Cserkeszőlő, Csongrád, Árpádhalom, Derekegyház, Eperjes, Fábiánsebestyén, Felgyő, Öcsöd, Nagymágyocs, Nagytőke, Kunszentmárton, Tiszainoka, Tiszakürt, Tiszasas, Tömörkény, Szegvár, Szelevény és maga Szentes városa.

Az egynapos sebészeti ellátás, a nőgyógyászati szakrendelés, terhestanácsadás, mozgó szakorvosi szolgálat működtetése marad Szentesen.

Pedig mint arról a frisshirek.hu-n beszámoltunk, civil összefogás indult a kórházi osztályért, arra kérték a Szentesen születetteket, vagy azokat, akik itt szülnének, itt járnak nőgyógyászhoz, hogy küldjenek rövid videókat, írásokat a szentesi szülészeti osztályról. A szünetelés hírére mindössze annyit írtak:

,,Szavak nélkül ..."

Kiemelt fotó: szentesi-korhaz.hu