2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Hódmezővásárhely: lemondott Márki-Zay Péter helyettese

frisshirek.hu, 2023. január 11. - 15:53
Hódmezővásárhely: lemondott Márki-Zay Péter helyettese

Szabó János január 20-i hatállyal mond le, 2021 júniusa óta volt a város alpolgármestere. Bejegyzésében azt írta, semmilyen konfliktusa nincs Márki-Zay Péterrel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Lemondott alpolgármesteri tisztségéről Szabó János, akit még a választási kampányban Márki-Zay Péter, akkori miniszterelnök-jelölt megválasztása esetén esetleges utódjának nevezett. Szabó 2021 januárja óta tevékenykedett a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban, először csak mint tanácsadó, mert a járványhelyzet miatt nem lehetett közgyűlést tartani. Alpolgármesteri esküjét végül 2021. június 22-én tette le. 

Szabó lépésének egyik indoka, hogy visszamegy a versenyszférába, ahol korábban dolgozott, illetve arról is ír, hogy meghozta azt az áldozatot, ami számára elérte a magánéleti maximumot. Hozzátette, hogy Márki-Zay Péterrel nem volt és most sincs semmilyen konfliktusa, heroikus küzdelméhez sok támogató, jóakaratú embert kíván és ebben teljes erkölcsi, eszmei és emberi támogatásáról biztosította.

Szabótól, mint alpolgármestertől Márki-Zay Péter is elbúcsúzott, azt megemlítve, hogy Szabó kétéves ,,áldozatvállalása" azt is lehetővé tette, hogy amikor az év első hónapjaiban heti három nap - szabadságot kivéve! - kampányolt, jó kezekben tudhatta a polgármester a város vezetését, valamint biztos lehetett abban is, hogy ha másként alakult volna a választás, ő alkalmas jelölt lett volna akár a városvezetés átvételére is.

Szabó János tehát, egyelőre, nem kíván közéleti szereplést vállalni. Hogy lesz-e utódja, és amennyiben igen, ki lesz az, arról egyelőre nincs hír. Szabó mellett 3 alpolgármestere van Hódmezővásárhelynek, ám Gyöngyösi Ferenc mellett Kis Andreától alpolgármesteri feladatait teljeskörűen megvonták áprilisban, míg Berényi Károly pedig feladatát társadalmi megbízatásban látja el.

Arról korábban mi is írtunk, hogy Hódmezővásárhely nem kapott rezsivédelmi támogatást a kormánytól.

Fotó: a szerző felvétele, Szabó János alpolgármesteri eskütételén Hódmezővásárhelyen