2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 19o - 19o
Az ország 19 megyéjében

A bezárás alatt 1 milliós kár lett a makói sportcsarnokban

Bottyán Róbert, 2023. március 01. - 20:10
A bezárás alatt 1 milliós kár lett a makói sportcsarnokban

Mucsi Tamás, makói önkormányzati képviselő (DK) arról számolt be közérdekű adatigénylése nyomán, hogy közel 1 millió forintos kár keletkezett az Erdei János Városi Sportcsarnokban az alatt az idő alatt, amíg a fideszes városvezetés zárva tartotta a téli hónapokra. A képviselő még további botrányos ügyeket is megtudott a sportcsarnok kapcsán.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mint arról lapunk, a frishirek.hu beszámolt, szeptember végén hatalmas megszorítást jelentettek be Makón, ennek részeként bezártak a sportlétesítmények, így az Erdei János Városi Sportcsarnok is. A Mucsi Tamás által megszerzett adatokból kiderül, hogy bruttó 927.811 forintba kerül az épületben keletkezett károk enyhítése. A polgármester levelében kifejtette, hogy az épület fűtetlensége nem járult hozzá az állagromláshoz, kiemelte ugyanakkor, hogy jelenleg a hidegburkolatok javítása folyik. A levelét azzal zárta, hogy nem volt olyan hőmérséklet csökkenés télen, amely indokolta volna a fűtés bekapcsolását. 

A képviselő így fogalmazott a válasz kapcsán:

Én tisztában vagyok azzal, hogy nem csak polgármesternek alkalmatlan Farkas Éva, de azért lássuk be, hogy pont a fűtetlenség az, amelyik nem tesz jót a hidegburkolatoknak. Pláne akkor, ha egyébként sem sikerült észrevenni, hogy beázik az épület.

A múlt heti testületi ülésen Ember Alex, a Makói Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, a tavaszi szokásos karbantartásokat most is elvégzik, de szerinte nincs több probléma, javítani való, mint a korábbi években.

Az önkormányzat és a képviselő-testület arról döntött, hogy fokozatosan nyitják újra a bezárt létesítményeket - erről szintén beszámoltunk. A sportcsarnok hivatalosan március 11-től várja a sportolókat.

Mucsi Tamás azt is tudni véli, hogy egy szülői értekezleten kiderült, az előre jelzett ballagási időpontra más rendezvényt szervezett a fideszes városvezetés a sportcsarnokba. Ugyanis a József Attila Gimnázium egybe van építve a sportcsarnokkal, a gimnazisták pedig hagyományosan ott szokták tartani a ballagásukat és ők használják tanév közben is testnevelés órákra. Így szülők és a diákok hiába készültek a megszokott tematika szerint az adott időpontra, máskor kell megtartaniuk a ballagást.

Ha ez nem lenne elég, a képviselő információi szerint brutálisan magas, napi 120 ezer Ft + ÁFA bérleti díjat kérne a város azért, hogy a gimnazisták tesizhessenek. Mindezt úgy, hogy a csarnok eredeti funkciója pont a gyerekek testnevelésének biztosítása lett volna. 

Fotó: a szerző felvétele/archív