2023.09.30., szombat - Jeromos
Szeged: 23o - 23o
Az ország 19 megyéjében

Traktoroktól volt hangos Makó

Bottyán Róbert | 2023. május 04. - 20:15
Traktoroktól volt hangos Makó

Ma délelőtt volt a Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola hagyományos traktoros ballagása. A látványos felvonulás Makó általános iskoláit érintette.

Összesen 25 jármű ment egy nagyjából 9 kilométeres kört a városban, meglátogatva a következő iskolákat: SZIGNUM, Kálvin téri Református Általános Iskola, Makói Katolikus Általános Iskola, Szikszai György Református Általános Iskola, Makói Általános Iskola. Stílusosan egy Ford T-Modell vezette a menetoszlopot, ugyanis a detroiti Ford Motor Company világhírűvé vált járművét a makói származású Galamb József tervezte, az iskola névadója.

Az Old Timerben foglalt helyet Farkas Éva polgármester (Fidesz) és Horváth Zoltán, az iskola igazgatója. A vidám felvonulást örömmel vették a lakosok, többen integettek nekik az út mentén. A traktorok reggel fél 9-kor indultak el és 11 óra körül érkeztek vissza az iskolájukhoz a Szép utcára, fotóink is ott készültek.

A frisshirek.hu-n megírtuk: Csongrád-Csanád egy másik mezőgazdasági intézményében, a Alföldi ASzC Bársony István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban is traktoros ballagást tartottak.

Fotók: a szerző felvétele.