2023.09.30., szombat - Jeromos
Szeged: 22o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Nem volt megfelelő műszaki állapotban, nem engedték be a magyar vonatot Németországba

frisshirek.hu | 2023. május 09. - 17:30
Nem volt megfelelő műszaki állapotban, nem engedték be a magyar vonatot Németországba

A vasúti szakportál, az iho.hu írta meg, hogy a német személyzet nem vette át a német-cseh határon a MÁV-Start által kiállított szerelvényt, mert szerintük nem volt megfelelő műszaki állapotban.

A portál úgy tudja, május 7-én a cseh–német határállomáson

a vonat kísérőszemélyzetének cseréjekor derült ki, hogy az egyik kocsiban nem működik a légkondi, és az egyik ablak felső, billenő része kitörött.

A szerelvény így nem folytathatta útját Hamburg felé, emiatt 350 utas maradt az állomáson, akiknek egyénileg kellett megoldaniuk továbbutazásukat.  

A lap emlékeztetett, nem ez volt az első ilyen eset: tavaly nyáron többször is előfordult, hogy a németek nem engedték be az országba a Prága felől érkező EC-vonatot, mert az vagy hiányzó kocsival közlekedett, vagy nem volt rajta étkezőkocsi. Igaz, a Csehország által kiállított szerelvény is maradt már Děčínben hasonló problémák miatt.

A MÁV-Start a nemzetközi társvasutak bevonásával azonnal vizsgálatot indított az esettel kapcsolatban. A vasúttársaság az eset okairól később ad további tájékoztatást, írja a magyarnarancs.hu.

Fotó: mav.hu