2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Úgy tűnik, teljesen eltűntek a patkányok Hódmezővásárhelyen

frisshirek.hu, 2023. május 11. - 19:47
Úgy tűnik, teljesen eltűntek a patkányok Hódmezővásárhelyen

Április végén országos sajtóérdeklődés övezte Hódmezővásárhely egyik lakótelepén megjelent rágcsálókat. A probléma azóta megoldódott, az önkormányzat rövid tájékoztatást tett közzé.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Patkányok jelentek meg Hódmezővásárhelyen, a Szabadság téri játszótéren, adta hírül szenzációként az országos sajtó - erről lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt, bemutatva a városvezetés álláspontját is. Ezek szerint hozzájuk az idei évben hasonló bejelentés egészen addig nem érkezett, a tavalyi bejelentésekre is minden alkalommal, ahogy az idén is, azonnal kérték a szerződött rágcsálóírtóik soron kívüli beavatkozását.

Az önkormányzat szerdán közölte, sikeres volt az irtási akciójuk, a lakosok sem találkoznak már patkányokkal a Szabadság-téren. Az önkormányzat a márciusi irtás után az Alföldvízzel közös akcióban is irtott, sőt, ezen a héten Hódmezővásárhely teljes területén irtanak.

Kis Andrea önkományzati képviselő vadászgörényes irtást rendeltetett a területén saját képviselői keretéből, amit az önkormányzat szakemberei - bár szakmailag nem tartják a legoptimálisabbnak lakott területen végrehajtani a görényes irtást - a kérésére megrendeltek. Ennek ideje jövő héten kedd, május 16, 9 óra. Kérik, hogy a környéken lakó gyerekeket ne engedjék nézelődni, a vadászgörényes irtás nem nekik való látvány.

A Hódmezővásárhelyen megjelent patkányok kapcsán Márki-Zay Péter négylábú és kétlábú kártevőkről beszélt egy rögtönzött sajtótájékoztatón. Erre a helyi Fidesz úgy reagált, hogy a polgármester Lázár Jánosra gondolt, ,,burkoltan patkányozott" - erről szintén írtunk oldalunkon.

Fotó: Pixabay