2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Ha az idő is akarja, akkor ma kezdődik a szegedi borfesztivál

Bottyán Róbert, 2023. május 12. - 12:43
Ha az idő is akarja, akkor ma kezdődik a szegedi borfesztivál

A Pavane Táncegyüttes zászlóforgatóinak és az őket kísérő borrendek felvonulásával ma 17:30-kor kezdődik a 27. Szegedi Borfesztivál és a 10 napos Szeged Napja Ünnepségsororozat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A 27. Szegedi Borfesztiválon idén 160 borász kínálatát lehet majd végigkóstolni, ennyi kiállító még nem volt az 1995 óta tartó fesztivál történetében. A borászok mellé közel 30 vendéglátós is csatlakozik, akik a finom borok mellé különféle sajtokat és gasztronómiai különlegességeket is kínálnak majd, de hazai pálinkákat is lehet kóstolni a Széchenyi téren – mondta Rácz Attila, a programsorozatot szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

A borfesztiválon idén is kizárólag üvegpohárban lehet kínálni a borokat, az eldobható műanyag poharakat már tavaly kivonták.

A Szegedi Borfesztiválra jellemző változatos zenei kínálatáról két kisebb színpad gondoskodik, ahol a jazz és blues formációk mellett sztárfellépők is zenélnek. A Széchenyi téren fellép többek között a Belmondo Akusztik, Gájer Bálint, Hevesi Tamás, Kökény Attila, Nyári Károly, Peter Šrámek, Roy és Ádám, Sasvári Sándor és Szabó Ádám.

A borfesztivállal egy időben indul a Kézműves-és Gasztroudvar a Klauzál téren és a Kincs tér a Dugonics téren. Ezeken a belvárosi helyszíneken a borok és pálinkák mellett kisüzemi söröket és gasztronómiai specialitásokat is lehet kóstolni, valamint közel 100 kézműves kiállító és háztáji termelő kínálatával találkozhatnak majd a kilátogatók.

A Szeged Napja Ünnepségsorozat második hétvégéjén újabb helyszínekkel, koncertekkel és látványosnak ígérkező programokkal bővül majd a kínálat. Május 19-én indul a Dóm téri Kavalkád, ahol vasárnap estig több ingyenes nagykoncert, szombaton este pedig ünnepi tűzijáték várja a látogatókat. A zenerajongók egyebek mellett Delhusa Gjon, Charlie, Bródy János és a Best of Geszti koncertjét élvezhetik a Dóm téren.

Az ünnepi programok része – immár 22. alkalommal – a Szegedi Hídivásár, mely az ország legnagyobb és leglátványosabb kézműves seregszemléje, ahol 250 hazai kiállító és a végeláthatatlanul hömpölygő tömeg tölti majd meg a Belvárosi hidat és az oda vezető Híd utcát május 20-án és 21-én.

Fotó: a tavalyi megnyitó/szegediborfesztival.hu