2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Ütötte-verte az óvodásokat a Csongrád vármegyei óvónő

frisshirek.hu, 2023. május 15. - 13:06
Ütötte-verte az óvodásokat a Csongrád vármegyei óvónő

Volt, akit megpofozott, nyakon ütött, megütött – legalább kilenc gyereket bántalmazott olyan kihágások miatt, amelyek óvodásoknál teljesen normálisak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt egy óvónővel szemben, aki legalább kilenc óvodást bántalmazott, volt, akit többször is, írja az ügyészség.

A vádirat szerint az egyik megyei kistelepülésen dolgozó óvónő öt kiskorút többször is bántalmazott: amikor a gyerekek nem fogadtak szót, megpofozta, nyakon vágta vagy megütötte őket.

További négy óvodást az elkövető legalább egyszer bántalmazott. Az esetek többségében a gyerekek látták, amikor az óvónő valamelyik társukat így fegyelmezi.

A tettlegességet kiváltó okok között szerepelt, hogy az óvodás dülöngélt a székkel, ebédlőasztalnál nevetgélt, nem figyelt a vádlottra, nem tudott elvégezni egy feladatot, ballagási próbán nem megfelelően táncolt, vagy épp nem kért főzeléket.

A járási ügyészség a nőt többrendbeli közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja írja az RTL.

Fotó: pixaby