2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 19o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Gyűrűt kaptak a rétisas fiókák Szentesnél és Vásárhelynél

frisshirek.hu, 2023. május 16. - 07:15
Gyűrűt kaptak a rétisas fiókák Szentesnél és Vásárhelynél

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósággal együttműködve hat rétisas fiókára tettek ornitológiai jelölőgyűrűt a napokban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A nemzeti park tájékoztatása szerint az idén a Cserebökényi-pusztákon és Hódmezővásárhelyen, a Kék-tó térségében összesen négy fészekben találtunk rétisas fiókákat. Három fészeknél történt gyűrűzés, mindegyikben két-két fióka nevelkedett. A gyűrűzött madarak 4-7 hetesek voltak. A vizsgált területen korábban három helyen hiúsult meg a költés.

Figyelembe véve a 38-40 napos kotlási időt, a most 7 hetes fiókák esetében már január végén, február elején elkezdődött a tojásrakás. A fiókák május végén, június elején hagyják el a fészkeket, de a családok a nyári időszakban, a fiókák kirepülését követően is együtt maradnak.

Fotó: Őze Péter/kmnp.hu