2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 19o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Kivonult a vásárhelyi Fidesz a közgyűlésről

Bottyán Róbert, 2023. május 17. - 12:15
Kivonult a vásárhelyi Fidesz a közgyűlésről

Rendkívüli közgyűlést hívtak össze keddre Hódmezővásárhelyen, méghozzá a helyi Fidesz javaslatára. Eredetileg egy vizsgáló bizottság felállítását szerették volna, hogy Márki-Zay Péter felesége miért fért hozzá a városháza levelezéséhez, de ehhez került még egy beszámoló, a 2018-2023 közötti információbiztonsági és adatvédelmi incidensekről. A bizottság felállt, az utóbbi napirendi pontot pedig nem várta meg a Fidesz-frakció, kivonult az ülésről.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Lapunk, a Friss Hírek megírta, a volt jegyző április közepén közös megegyezéssel megszüntette a közszolgálati jogviszonyát a polgármesteri hivatalnál, majd peres eljárást kezdeményezett a volt munkaadója ellen. Tatár Zoltán később Facebook posztokban tett közzé belső, hivatali ügyeket, mintegy botrányként beállítva - erről itt írtunk. Ehhez kapcsolódóan kérte a vizsgáló bizottság felállítását a vásárhelyi Fidesz, ugyanis a volt jegyző azt írta, a polgármester felesége hozzáfért a városházi levelezéshez.

Benkő Zsolt (Fidesz-Szeretem Vásárhelyt) szóban annyit tett hozzá, azt szeretnék elérni a vizsgálattal, hogy kiderüljön, Márki-Zay felesége belépett-e a hivatal titkársági email címére, ha igen, milyen jogcímen és hányszor. Egy háromfős bizottságot javasoltak, ő és Kis Andrea, volt alpolgármestert mondta, valamint egy többség által megszavazottat.

Márki-Zay Péter arról beszélt, nem támogatja a volt alpolgármesterét a bizottságba és egy ötfőset javasolt. Egy kisebb vitát követően megszavazták, hogy egy ötfős bizottság vizsgálja az adatvédelmi incidenseket, illetve a hozzátartozók, családtagok alkalmazását a városházán.

A fideszesek azt kifogásolták, hogy ők csak egy helyet kaptak a bizottságban és a polgármester teljesen más irányba vitte az ügyet a többi incidens előrángatásával, végül kivonultak a teremből.

Az ülés hátralévő részében, már a fideszes képviselők nélkül elfogadták az adatvédelmi incidensekről szóló beszámolót.

Fotó: pillanatkép az önkormányzat közvetítéséből.