2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

2500 doboz cigivel érkezett meg a röszkei határra

frisshirek.hu, 2023. május 18. - 08:45
2500 doboz cigivel érkezett meg a röszkei határra

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaink csaknem 2500 doboz, több mint ötmillió forintot érő cigarettát találtak Röszkén egy kisteherautóban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A NAV tájékoztatása szerint a pénzügyőrök Röszkén ellenőrizték azt az osztrák rendszámú autót, amelynek szerb sofőrje nem jelentett be vám- és adóköteles árut. A jármű átvizsgálásakor azonban a szellőzőrendszer gyanús lett. A sofőr azt állította, hogy szigetelőanyaggal van tele, de a tetőszerkezetet megbontva, dohánytöltet szállingózott ki belőle.

A rejtekhelyről végül mintegy 2500 doboz különböző márkájú, magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő. A több mint ötmillió forintot érő adózatlan dohányterméket lefoglalták, a járművezetőnek pedig több mint tízmillió forintos bírságot szabtak ki.

Fotó: pillanatkép a NAV videójából.