2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Bemutatták a kiszombori kukorica-útvesztő formáját

Bottyán Róbert, 2023. május 18. - 09:15
Bemutatták a kiszombori kukorica-útvesztő formáját

Július 15-én nyitja meg kapuit a jubileumi, 15. kukorica-útvesztő és az izgalmas kalandot augusztus 20-ig élvezhetjük Kiszombor határában. Szerdán közzétették az idei formát, útvonalat és egy játékot is hirdettek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A jelenlegi szervezésben 2009 nyarán indult a program, az akkori motívumok között a bölényt fedezhettük fel, amely felfedezhető Kiszombor címerében. Ezt követően minden évben valamilyen jelkép köré épült az útvesztő, így például griff, Ford T-Modell, Rotunda.

Az idei motívum az 50, ehhez kapcsolódóan játékot indított a szervező Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör. Aki rájön, hogy mire utalhat ez a szám, az a kzhonismeretikor@gmail.com címre küldheti el a választ. A helyes megfejtést beküldők között érdekes ajándékot sorsolnak ki június 24-én, a Szent Iván-éji tűzugráskor.

Az útvesztőt minden évben egy 5 hektáros, 400 méter hosszú és 120 méter széles táblán jelölik ki, amikor még kicsi a kukorica és a bejárható rész több kilométer szokott lenni. A terület Kiszomboron kívül található, az Óbébai utcán kell elhagyni a községet.