2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 19o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Kiakadt a Makó FC a megye II-es játékvezetésreb

Bottyán Róbert, 2023. május 18. - 09:45
Kiakadt a Makó FC a megye II-es játékvezetésreb

A hétvégén az Ásotthalmot fogadta a Makó FC a megye II-es labdarúgó bajnokságban. A végeredmény 1-1 lett, azonban a makóiak szerint a játékvezető nem éppen valós dolgokat írt a jegyzőkönyvbe.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
,,Kritikán aluli játékvezetés mellett sikerült kiegyenlíteni a vendégeknek"

- már a hétvégi szöveges tudósítás során is utalt a bírók teljesítményére a makói csapat oldala. Szerdán lett folytatása az ügynek, ugyanis a Maros-partiak bemutatták a mérkőzés jegyzőkönyvének egy részletét. Ebben a következő olvasható:

,,A mérkőzés előtt leadott rendezői névsor szerint 5 rendező biztosította volna a rendet. A mérkőzés alatt a rendezők egy helyen tartózkodtak végig, nem osztották meg egymás között a feladatot. A mérkőzés második félidejében a magát rendezőnek beírt ............ végig "mocskos csalózott" minket, rendezői feladatát egyáltalán nem látta el. A mérkőzés végén a heves indulatok uralkodtak, a rendezők sehol sem voltak, nem biztosították a lejövetelünket. Miután kiléptünk az öltözőből ..............várt minket a folyóson és tovább szidalmazott minket."

Erre úgy reagált a csapat oldala, hogy valójában a játékvezetőket az autóig kísérték, a rendezők nem egy helyen voltak, hanem a kijáróban, a két kis kapunál a nézőtér felöl és a lelátón. A szidalmazást elismerik, de ,,megdolgoztak" érte. A makóiak szerint

,,felháborító, hogy bármit leírhatnak és azt készpénznek veszik és az is, hogy haveri alapon megy a játékvezetés."

A bejegyzés alatt Csernus Imre, a csapatot működtető kft. ügyvezetője azt is elárulta, hogy ő maga kísérte be a játékvezetőket az öltözőbe és aztán ki az autóig is, a játékoskijáróban állt, mellette az ellenőr. De idézni is tudott a partjelzőtől,aki mosolyogva ment oda hazafelé menet a vendégek egyik játékosához,hogy "Figyi ki kellett volna állítani, de azért szóltam sokszor,mert már így a szezon vége felé nem akartalak..."

Kiderült az is, hogy a Szeged Pázsit csapatát kizárták, így 6 ponttól, és 17 lőtt góltól fosztották meg a makóiakat és bár az előttük álló csapatoktól is levonták, de a gólkülönbségük kicsit romlott.

Mint arról lapunk, a Frisshirek.hu beszámolt: szeptember végén hatalmas megszorítást jelentettek be Makón, részeként bezárták a stadion főépületét. Ennek hírére az NB3-as csapat közölte, hogy visszalépnek a bajnokságtól, így jelenleg a megye II-es csapat a legmagasabb osztályban szereplő gárda.

Fotó: Makó FC