2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 21o - 21o
Az ország 19 megyéjében

A Magyar Posta egyszerűen bezárta a szegedi nagyposta felét

Bottyán Róbert, 2023. május 22. - 16:45
A Magyar Posta egyszerűen bezárta a szegedi nagyposta felét

Szintet lépett a Magyar Posta: a szegedi Széchenyi téri főposta egyik felét egyszerűen lezárta. A tumultus óriási, a felháborodás hatalmas, de az állami cég szerint minden rendben van, ők eleget tesznek a törvényi kötelezettségüknek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mint az ősz végén kiderült, 366 postahivatalt zártak be 210 településen, igaz, van ahol januárban újranyitott. Szegeden a tizenkilenc postahivatalból tizenkettőt bezártak és itt került a legtöbb kispostára lakat. A szeged.hu cikke szerint ezt lehet fokozni, ugyanis a belvárosi nagyposta felét elvették a lakosoktól.

A várakozók közül többen is tudni vélték, azért kényszerültek az egyik ügyfélteret lezárni, mint nincs, aki beüljön a pultok mögé. A Magyar Posta február végén jelentette be, megválik ezerkétszáz dolgozójától. Többek szerint az elbocsátások mára elérték Szegedet is. Napok óta tele van a közösségi oldal is a szegediek bejegyzéseivel, ahol kivétel nélkül tűrhetetlen állapotokról számolnak be.

A portál megkeresésére a Posta azt válaszolta:

,,A szóban forgó ügyféltér lezárása egyelőre nem végleges, a lehetőségek vizsgálata folyamatban van. A posta jelenleg is több ügyféltérrel üzemel, ezek funkcióinak újragondolása szükséges.”

Hozzáteszik, hogy a Szeged 1-es posta teljes rekonstrukciójának lehetőségeit is vizsgálják.

Fotó: Google Maps