2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

A makói önkormányzat csatlakozni fog a békepárti határozathoz

Bottyán Róbert, 2023. május 22. - 15:46
A makói önkormányzat csatlakozni fog a békepárti határozathoz

Szita Károly, Kaposvár kormánypárti polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke levélben kereste meg a polgármestereket, ebben azt kéri, hogy fogadják el ők is az Országygyűlés békepárti határozatát. A fideszes vezetésű Makón természetesen nem mondanak ellent az ilyen felhívásoknak, így szerdán meg is szavazhatják a képviselők.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mint arról lapunk, a Friss Hírek beszámolt, még március végén fogadta el a Parlament fideszes többsége a békepárti határozatot. A dokumentum elítéli Oroszország katonai agresszióját, és elismeri Ukrajna jogát az önvédelemhez. Az írás leszögezi, hogy csak azonnali tűzszünettel, tárgyalásokkal és békével lehet életeket menteni.

Ez a nyilatkozat eljutott az önkormányzatokig is, Makóra például a Megyei Jogú Városok Szövetségének, Kaposvár fideszes polgármesterén kereszül. Az előterjesztés a szerdai testületi ülés anyagai között található és olvasható a határozat is, így a fideszes vezetésű város vélhetően csatalkozni fog. Már csak azért is, mert az előterjesztésből kiderül, hogy Hadik György (Fidesz) önkormányzati képviselő is önálló indítványként kérte a csatlakozást.

A parlamenti szavazáson egyébként a DK, az MSZP, a Jobbik és az LMP képviselői nem vettek részt, mint ahogy Orbán Viktor sem, mert akkor utazott a Vatikánba.

Fotó: a makói városháza/a szerző archív felvétele.