2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 19o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Kihajtották a szürkemarhákat a Csanádi pusztákra

Bottyán Róbert, 2023. május 22. - 18:14
Kihajtották a szürkemarhákat a Csanádi pusztákra

Csaknem hétszáz magyar szürke szarvasmarha kezdte meg a legelési szezont a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Montág-pusztai Állattartótelepükön az elmúlt télen is szépen gyarapodott a szürkemarha állomány, 196 borjú jött világra. A háremszerű pároztatás április végéig zajlott, ekkor alakították ki a két tehéngulyát, melyeket Szent György napján ki is hajtottak a legelőkre. Az egyik gulya a Királyhegyesi-pusztán legel, a másikat pedig a Kopáncsi-pusztára hajtották ki, a harmadik gulya a Montág-pusztai Állattartótelep környékén legelészik.

Július első hetére valamennyi idén érkezett borjú betölti a 180 napos kort, ekkor megtörténik a leválasztásuk, s külön gulyát alakítunk majd ki belőlük - közölte a nemzeti park.

Fotó: Pap János/kmnp.hu