2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 21o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Közel 14 ezer óra közbiztonsági szolgálatot láttak el a mindszenti polgárőrök

Bottyán Róbert, 2023. május 22. - 17:43
Közel 14 ezer óra közbiztonsági szolgálatot láttak el a mindszenti polgárőrök

A Mindszenti Polgárőr Egyesület megtartotta évértékelő közgyűlését a Szent Imre közösségi házban a hétvégén.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Lantosné Kovács Veronika titkár elmondta, fontos volt számukra a tanya és mezőgazdasági területeken a szolgálat ellátása, akárcsak a SZEM mozgalom szervezése is. Járőr szolgálatukat a Mindszenti Rendőrőrs szolgálatban lévő rendőreinek tanácsai szerint történt és történik.

A polgárőr egyesület a bel- és külterületi járőrszolgálatban, rendezvény biztosításban és készenléti szolgálatban összesen 13.414 órában láttak el szolgálatot. Az óraszámok az éjszakai járőrözést a város belterületén, a rendőrségi közös szolgálatot, a tiszai strand és üdülő övezet, a horgászhelyek, a tanyavilágban élők, a mezőgazdasági területek és a városi rendezvények zavartalan lebonyolításának biztosítására, valamint egyéb polgárőr feladatokra fordított időt tükrözik.

Zsótér Károly polgármester (Fidesz) hozzászólásában arról beszélt, nagyra tartja a polgárőrök önzetlen feladatvállalását, amivel hozzájárulnak a város lakosságának szubjektív biztonságérzetének javításához. A város közbiztonsága nagyon jónak mondható, ez köszönhető a rendőrségnek és a polgárőrségnek is. Külön kiemelte, hogy a város 30 éves az idén és a rendezvényeinek biztosítási feladatait a polgárőrség látja el a rendőrséggel közösen.

Szabó Zsolt rendőr alezredes, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője elismerően szólt az egyesület tevékenységéről, az együttműködést jóra értékelte, ezt alátámasztja a bűnügyi statisztikai adat is. Megköszönte a polgárőrök önkéntes munkavégzését és elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja a közös szolgálatok ellátását a rendőrséggel.

Fotó: Magyari Béla/csmpsz.hu