2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Az illegális szemetelés ellen is küzdenek a makói rendőrök

Bottyán Róbert, 2023. május 25. - 11:40
Az illegális szemetelés ellen is küzdenek a makói rendőrök

Hulladékgazdálkodás rendje megsértése kapcsán több büntetőeljárást is kezdeményezett a rendőrkapitányság az önkormányzat és magánszemélyek jelzése alapján - derül ki Nagy Sándor, a Makói Rendőrkapitányság vezetőjének beszámolójából. Az is olvasható, hogy több személyt gyanúsítottként felelősségre is vontak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A regisztrált bűncselekmények száma csökkenő tendenciát mutat az elmúlt években, bár ez most lassult: 2021-ben 446 esetet ismertek meg, 2022-ben 431-et. Hozzátették, hogy az idegenforgalmi látványosságnál (Hagymatikum Gyógyfürdő, Hagymaház, lombkoronasétány, strand, belváros) nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra.

A közterületi órák száma csökkent (57.778-ról 49.468-ra), ennek oka a létszám, túlórák, egészségügyi állapot, pótszabadságok, azonban jelentősen csökkent a határrendészeti feladatok végrehajtása. Érdekes megállapításként olvasható, hogy a közterületi bűncselekmények száma nőtt (85-ről 95-re), méghozzá azért, mert a koronavírus által korlátozások megszűnésével több rendezvény volt és nem korlátozták a szórakozóhelyek nyitvatartását.

Taval lopás miatt 55 eljárás indult, ebből 19 üzletben történt. A kistérségben 39 személyi sérüléssel járó baleset volt, 2 személy elhunyt, súlyosan 14, könnyebben 31 utazó sérült meg. Taval lopás miatt 55 eljárás indult, ebből 19 üzletben történt. A kistérségben 39 személyi sérüléssel járó baleset volt, 2 személy elhunyt, súlyosan 14, könnyebben 31 utazó sérült meg.

Fotó: a szerző felvétele/archív.