2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Eljött a klímatisztítás időszaka!

frisshirek.hu, 2023. május 25. - 17:31
Eljött a klímatisztítás időszaka!

Van, aki önállóan áll neki klímát tisztítani, de ez nem biztos, hogy okos ötlet. Ha valami tönkremegy, garanciavesztés is történhet.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Egyre többen gondolkodnak klíma felszereltetésén, de hogy az adott ingatlanban, lakásban, irodában, üzletbe, milyen típusú és mekkora kell, esetleg jó, ha van a hűtés mellett fűtési funkciója is, az igényektől függ. Az adott igényünk megfogalmazása után, szakember segítsége ajánlott, noha előzetes információkat már találunk a cégek oldalán is, ami egy irányt mutat.

Bár a gyártók manapság már arra törekednek a fejlesztéseikben, hogy olyan berendezéseket hozzanak létre, ami kiszűri a baktériumokat a levegőből, hogy az friss és egészséges legyen, sajnos pont ugyanannyi kárt is okozhat a helytelen használat, mint jót.

Alap probléma, hogy nagyon sokan rosszul választják meg a hőfokot.

Gondoljunk csak bele, hogy amikor az utcáról bemegyünk egy hűtött bevásárlóközpontba, milyen érzésünk lesz. Sokszor érezzük azt, hogy arcon csap a hideg minket, persze ez az adott ember tűrőképességétől is függ.

A klímák tisztítása azonban rendkívül fontos. Sokan önállóan állnak neki szétszerelni, és tisztítgatni, holott nem értenek hozzá, és ez alapvetően a szakember feladata, annak érdekében, hogy biztonságos és hatékony legyen, illetve a gyártói utasításokat is követni kell a klímarendszer karbantartásával és tisztításával kapcsolatban

A klímatisztítás azonban rendkívül fontos, hiszen a légkondicionálók, hűtőberendezések és klímaberendezések idővel porral, pollenekkel, penészspórákkal, baktériumokkal és más allergénekkel telhetnek meg. Ha ezek a szennyeződések a levegőbe kerülnek, allergiás reakciókat, asztmát vagy légúti problémákat okozhatnak az emberekben. A klímatisztítás segít megszabadulni ezektől a káros anyagoktól, és tiszta, egészséges levegőt biztosít a helyiségben.

Továbbá, ha a klíma- vagy légkondicionáló rendszerben lerakódások, por vagy szennyeződések vannak, azok akadályozhatják a levegő szabad áramlását és csökkenthetik a rendszer hatékonyságát. A rendszer terhelése és működési költségei is növekedhetnek. Rendszeres klímatisztítással javítható a klímarendszer teljesítménye, csökken az energiafogyasztás és megnő az élettartam.

Ha nem megfelelően van tisztítva, kellemetlen szagok és szennyeződések is keletkezhetnek, amelyek az egész helyiségben elterjednek. A klímatisztítás segít megszabadulni ezektől a szagoktól és friss, tiszta levegőt biztosít a helyiségben.

Ám a klímatisztítás nemcsak a jelenlegi problémák kezelését jelenti, hanem a rendszeres karbantartás és a meghibásodások megelőzését is. A rendszeres tisztítás segít meghosszabbítani a klímaberendezés élettartamát, csökkenti a meghibásodások és javítja a rendszer működését.

Fotó: pixabay