2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szeged: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Jelelni is tudnak a mórahalmi polgárőrök

Bottyán Róbert, 2023. május 25. - 08:45
Jelelni is tudnak a mórahalmi polgárőrök

A mórahalmi polgárőrség vezetése minden évben a tagság részére különböző oktatásokat szervez, hogy a szakmai tudásukat szinten tartsák, frissítsék. Most felmerült, történhet olyan élethelyzet szolgálatban, vagy azon kívül, ahol siket, vagy nagyothalló személy kér segítséget, kerül bajba.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Erre az esetre szakmailag nincs az egyesület tagsága felkészülve, ezért felvették a kapcsolatot a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével, hogy segítsenek, támogassák az oktatási projekt sikeres megvalósítását. A Mórahalmi Önvédelmi Egylet kezdeményezésére tegnap jelnyelvi mini tréninget tartottak.

A szemléletformáló előadáson 25 fő vett részt, akik végig nyitottak és aktívak voltak. Szóbeli megállapodás született a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és a mórahalmi polgárőrség között, hogy ezt az oktatási programot, szemléletformálást folytatni kell helyi, de akár országos szinten is.

Fotó: polgárőrség