2023.09.30., szombat - Jeromos
Szeged: 23o - 23o
Az ország 19 megyéjében

Váltsuk tettekre! - kötetben is megjelennek Ferenc pápa Budapesten mondott beszédei

frisshirek.hu | 2023. június 08. - 08:50
Váltsuk tettekre! - kötetben is megjelennek Ferenc pápa Budapesten mondott beszédei

Nyomtatásban is megjelentette Ferenc pápa magyarországi apostoli útja során mondott beszédeinek magyar fordítását a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) - olvasható a testület nyári rendes ülése után, szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A konferencia arra buzdítja az egyes plébániákat, lelkiségi mozgalmakat és egyházi csoportokat, hogy

tegyék közösségi alkalmaik témáivá Ferenc pápa Magyarországon elhangzott gondolatait.

Az MKPK tagjai az ülésen összegezték Ferenc pápa apostoli látogatásának tapasztalatait, és meghallgatták Michael Wallace Banach apostoli nuncius értékelését is. A püspökök ezúton is külön köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki a pápalátogatás szervezésében, lebonyolításában bármilyen módon részt vett, és külön köszönik a sajtó képviselőinek, hogy tudósítottak a látogatás eseményeiről - olvasható a közleményben.

A püspökök hálatelt szívvel állapították meg, hogy a látogatás a Katolikus Egyház és egész Magyarország számára kegyelmekben gazdag volt.

A püspökök testülete újabb öt évre Tóth Tamást nevezte ki az MKPK titkárának

és Németh Gábort az MKPK titkársága irodaigazgatójának. Azt is írták: a Katolikus Karitász továbbra is hetente több teherautónyi szállítmánnyal, több millió forint értékben támogatja a Kárpátalján működő római és görögkatolikus karitászcsoportokat.

A pápalátogatás szervezésének elmúltával előre is tekintettek, mert idén nyáron tartják a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozót, ezen alkalommal Lisszabon ad otthont majd az eseménynek, ahol több mint ezer magyar fiatal és négy püspök képviseli majd hazánkat. Az eseményen Ferenc pápa is részt vesz majd, amely utazásnak programját a mai napon adta közre a Vatikán.

A frisshirek.hu-n megjelenő személyes hangú beszámoló Ferenc pápa háromnapon magyarországi látogatásáról Ha elmegy Ferenc pápa, a szeretet lángja halványabban ég? címmel az alábbi linken olvasható.

A kiemelt kép forrása: a Magyar Katolikus Egyház Facebook-oldala