2023.09.30., szombat - Jeromos
Szeged: 22o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Szentesen új informatikai rendszer segíti az iskolai étkeztetés nyilvántartását

frisshirek.hu | 2023. június 13. - 18:45
Szentesen új informatikai rendszer segíti az iskolai étkeztetés nyilvántartását

2023. szeptember 1-től indul az iskolai étkeztetéssel kapcsolatos új, egységes online rendszer. A tankerület már eljuttatta a regisztrációs adatlapot a szülőknek, amit visszajuttattak az iskolába, illetve a Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezetéhez. A szülők a megadott e-mail címre kapnak egy linket, amivel lehet regisztrálni az informatikai rendszerbe és ezen keresztül tudnak majd étkezést igényelni, lemondani és fizetni szeptember 1-től.

Február közepén Szabó Zoltán Ferenc polgármester (Jövőnk Szentes) a városban működő általános iskolák esetében a Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezetét (SZIGSZ) jelölte ki arra, hogy a diákok által igénybe vett étkezések térítési díjait személyenként tartsa nyilván, illetve azokat szedje be. Korábban ezt a feladatot az általános iskolákban dolgozó iskolatitkárok látták el. Vida-Szűcs Istvánné intézményvezető elmondása szerint a feladat ellátásához akkor a SZIGSZ-nek sem a személyi, sem a tárgyi feltételei nem voltak meg, ezek megteremtése azóta folyamatban van.

A Koszta József Általános Iskola és a Klauzál Gábor Általános Iskola tanulói 2023 márciusától kezdődően a Vásárhelyi út 12. szám alatt lévő SZIGSZ irodában tudják kifizetni a gyermekek étkezési térítési díját, készpénzben vagy bankkártyával. A Deák Ferenc Általános Iskolában, a Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és a Terney Béla Kollégium esetében változatlanul történik az étkezési díjak befizetése ebben a tanévben, viszont szeptember 1-től ezekre az intézményekre is vonatkozik az egységes online rendszer.

Egy étkeztetési és térítési díj beszedési, nyilvántartási rendszer vásárlása megtörtént, betanulása, az adatok feltöltése és a rendszer tesztüzeme folyamatban van. A tervek szerint éles üzemű használata 2023. szeptember 1-től tud megtörténni. Ez a rendszer majd kezelni tudja az online kapcsolattartást a szülőkkel.

A SZIGSZ honlapjának fejlesztése is folyamatban van, a tervek szerint legkésőbb július 1-től élni fog, ahonnan a szülők folyamatosan tájékozódhatnak az étkeztetéssel kapcsolatos információkról.

Fotó: Pixabay/illusztráció