2023.09.30., szombat - Jeromos
Szeged: 23o - 23o
Az ország 19 megyéjében

Aranyos és szórakoztató közgyűlést tartottak Vásárhelyen

frisshirek.hu | 2023. június 15. - 07:15
Aranyos és szórakoztató közgyűlést tartottak Vásárhelyen

A Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolájának két negyedikes osztálya látogatta meg a városházát és két napirendi pontos közgyűlést is levezettek. Szavaztak arról, hogy legyen egy csillagvizsgáló a városban, illetve egy BMX-pálya létesítését is megvitatták.

A legkedvesebb érvelés a BMX-pálya létesítése mellett az volt, hogy: “édesapám sokat BMXezett gyerekkorában”. A pálya mellett a gyerekek azzal érveltek, hogy a kerékpározás egészséges, a pálya létrejötte jó lehetőség új barátok szerzésére. A pályát ellenző gyerekek a pálya költségvetése miatt aggódtak, illetve az extrém sport veszélyeire hívták fel a figyelmet. Végül abban maradtak, hogy mindenki saját felelősségére használhassa majd a pályát. Mindkét napirendi pontot megszavazta a gyerekekből álló testület.

Gyöngyösi Ferenc alpolgármester a diák-közgyűlés résztvevőivel azt is megszavaztatta, hogy július 1-én melyik rajzfilmet vetítsék a szabadtéri moziban, így dőlt el, hogy a Coco című rajzfilmet nézhetik majd meg. A gyerekek a polgármester irodáját is meglátogatták, ahol Márki-Zay Péter válaszolt a kérdéseikre.

Fotó: Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata