2023.09.30., szombat - Jeromos
Szeged: 23o - 23o
Az ország 19 megyéjében

Így zsarol Lázár: kijelentette, ha Márki-Zay marad, a város nem kap kormánytámogatást

frisshirek.hu | 2023. június 15. - 16:45
Így zsarol Lázár: kijelentette, ha Márki-Zay marad, a város nem kap kormánytámogatást

Nem rendítette meg a hír, hogy Márki-Zay Péter újraindul Hódmezővásárhely polgármesteri székéért, de bizonyos mértékéig mégiscsak szomorú Lázár János. A vásárhelyiek szíve joga, hogy a Fidesz által ajánlott vagy ellenzéki polgármestert választanak 2024-ben, de legyen világos: a kormány részéről Márki-Zay Péter semmilyen együttműködésre vagy támogatásra nem számíthat – jelentette ki Lázár János, a Rádió 7 csütörtöki Közös nevező című műsorában.

Lázár János amellett, hogy építési és közlekedési miniszter, a térség országgyűlési képviselője is. Arról beszélt, hogy 2022-ben Márki-Zay Péter volt a vezetője annak a csoportnak, amely jól dokumentáltan, külföldi pénzért el akarta adni az országot, ki akarta szolgáltatni a magyarok érdekeit idegeneknek. Hozzátette, a kormány kitűnően együtt tud dolgozni ellenzéki polgármesterekkel is, olyanokkal azonban, akik elárulják ezt az országot, kizárt az együttműködés.

Ha a hódmezővásárhelyiek megválasztják Márki-Zay Pétert Hódmezővásárhely megyei jogú város polgármesterének, ami persze szívük joga, akkor a kormánytól semmiféle támogatásra és együttműködésre nem számíthatnak. Tehát, hogyha Márki-Zay lesz Hódmezővásárhely polgármestere, akkor ez a kormány semmilyen formában nem fog együttműködni a város polgármesterével és Hódmezővásárhellyel

– jelentette ki.

"Azt gondoltam, talán maradt benne annyi józan ész, hogy félreáll, és hagyja boldogulni városát, mert a választók ezt a parancsot adták neki 2022-ben. De úgy látszik, az egzisztenciális okok fontosabbak számára, és a megélhetése miatt indulni akar a 2024-es önkormányzati választáson –fogalmazott Lázár János. Hozzátette, két szempontból tudja értékelni ezt a döntést. Mint vásárhelyi választópolgár úgy látja, vesztes és bukott emberre bízni egy város vezetését a biztos vereséget és bukást jelenti, tehát hatalmas hiba lenne. „Vesztes Márki-Zay, vesztes Vásárhely, bukott Márki-Zay, bukott Vásárhely" – értékelt.

Szerinte nem arról van szó, hogy ellenzéki vagy fideszes a polgármester, hanem hogy a hazáját szolgálja, vagy éppenséggel hazaáruló.

Fotó: tavaly még közösen tartottak sajtótájékoztatót/pillanatkép az önkormányzat élő közvetítéséből