2023.09.30., szombat - Jeromos
Szeged: 22o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Jelképes ballagás is volt Makón

Bottyán Róbert | 2023. június 17. - 16:15
Jelképes ballagás is volt Makón

Egy évvel ezelőtt derült ki, hogy a Hódmezővásárhelyi Tankerület lakatot tesz a Makói Általános Iskola Bartók épületére és az összes diákok egy jóval messzebbi, új épületbe költözteti. A most nyolcadikos tanulók 7 évig jártak a belvárosi iskolába, a szülők annyit el tudtak érni, hogy legalább egy szimbolikus ballagást tartsanak ott.

Az előző tanév végén, vagyis 2022 júniusában derült ki, hogy a tankerület elképzelései szerint a Makói Általános Iskola Bartók épületben tanulók a következő tanévet már a Makói Általános Iskola Almási épületében kezdhetik meg. A szülők ezt a tanév végén tudták meg és természetesen nem örültek neki, követelték a döntés visszavonását. Több jogi procedúra és tiltakozás után végül az új tanévet már az új épületben kezdték meg a művésztanulók - erről részletesen itt számolt be lapunk.

Kotroczó Béla, a szülők jogi képviselője május közepén azzal a hírrel jelenkezett, hogy a nyolcadikosok a Hódmezővásárhelyi Tankerület, az intézményvezető és a belügyminiszter nyilatkozata, valamint a Törvényszék végzése alapján egy jelképes ballagást tudnak tartani a főtéri épületnél. Szombat délelőtt volt egy közös éneklés Bartók Béla szobránál, majd bevonultak az udvarra.

Az egyelőre továbbra sem ismert, hogy mi lesz a sorsa a belvárosi épületegyüttesnek. Az önkormányzat a tulajdonosa és elméletileg a Hódmezővásárhelyi Tankerület használja, de gyakorolatilag üresen áll.

Fotók: a szerző felvételei