2023.09.30., szombat - Jeromos
Szeged: 22o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Kerékpárokat kaptak a csongrád-csanádi polgárőrök

Bottyán Róbert | 2023. június 17. - 19:40
Kerékpárokat kaptak a csongrád-csanádi polgárőrök

A Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének székhelyén a napokban 17 darab kerékpárt adtak át a tagegyesületek részére.

Róth Márton, Csongrád-Csanád Vármegye főispánja elmondta, hogy a jelen lévő szervezetek, hatóságok tagjait közös cél vezérli, a jövőbeli munkához jó egészséget kívánt és megköszönte az eddigi és a jövőben végzendő munkát a polgárőröknek. Harkai István rendőr ezredes, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőrfőkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese a belterületek közbiztonságának fontosságát és a migrációval kapcsolatos feladatok ellátásnak szükségességét emelte ki.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke kiemelte, a határvédelmi szolgálatok országos szinten is elismertek, minden megye büszkén tekint Csongrád-Csanád Vármegyére és az ott tevékenykedő polgárőrökre, ahogy igaz ez a szomszédos Bács-Kiskun Vármegyére is. A kerékpáros szolgálatok előnyeként említette, hogy nem kell cégautóadót fizetni, nincs üzemanyag költsége, környezetbarát és egészséges közlekedés forma. Hozzátette, különösen nagyra értékeli, hogy ezzel a szolgálatellátási formával nagyobb lehetőség nyílik közelebb kerülni a lakossághoz.

Az elmúlt években 7 alkalommal, 108 darab kerékpárt adtak át a vármegyében működő egyesületeknek.

Fotó: Magyari Béla/csmpsz.hu