2023.09.30., szombat - Jeromos
Szeged: 22o - 22o
Az ország 19 megyéjében

A ,,szankciós infláció" miatt 520 millióval drágább lett Kiss-Rigó Lászlóék püspöki szállodája

Bottyán Róbert | 2023. június 19. - 17:00
A ,,szankciós infláció" miatt 520 millióval drágább lett Kiss-Rigó Lászlóék püspöki szállodája

Nettó 3,3 milliárd forint helyett immár 3,814 milliárd forintért építi a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. a püspöki stadion mellé a négycsillagos szállodát Szegeden - vette észre az Átlátszó. A kápolnát is tartalmazó 3834 négyzetméteres épületegyüttes ára az indoklás szerint amiatt emelkedik, mert „háborús, szankciós infláció” van, emelkedtek a bérek, és „magasabb színvonalú” létesítményt szeretne a Szeged-Csanádi Egyházmegye.

A Szent Gellért Szálloda drágábban épül, mint ahogy azt tavaly januárban meghatározták. Az akkori 3,29 milliárd forintos ár most 3,81 milliárdra nőtt, vagyis nettó 520 millióval drágult a beruházás. A portálnak azt írta a Szeged-Csanádi egyházmegye, hogy a „szankciós intézkedések a világgazdaságra és különösen Közép-Európa gazdasági helyzetére olyan hatással voltak és vannak, hogy több évtized óta nem látott infláció következett be”.

Hozzátették, hogy ,,az inflációs hatások jelentős mértékben érintették az alapanyagárak mellett különösen az üzemanyagárakat, energiaköltségeket, valamint az élőmunka költségeit is." Az uniós értesítőben az is olvasható: „Minőségi, esztétikai, illetve használhatósági szempontok szerint megfogalmazott Megrendelői többletigények” is megjelentek.

Az új építésű, négycsillagos besorolású, 50 szobás létesítmény a Szegedi Ifjúsági Centrumhoz kapcsolódva, az egykori Napfény kemping helyén valósul meg a Dorozsmai út 2-4. szám alatt. A hotel a Hotel Szent Gellért Fórum nevet fogja kapni.

Fotó: a szerző archív felvétele