2023.09.30., szombat - Jeromos
Szeged: 22o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Gulyás szerint a kormány nem zsarolja a hódmezővásárhelyieket

frisshirek.hu | 2023. június 19. - 17:30
Gulyás szerint a kormány nem zsarolja a hódmezővásárhelyieket

A mai kormányinfón a HVG kérdésére Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy Lázár Jánosnak egy autentikus megszólalása volt a múlt héten Hódmezővásárhely kapcsán, az önkormányzatok pedig megkapják a nekik járó állami juttatásokat.

Mint arról lapunk, a Friss Hírek beszámolt, Lázár János miniszter, a hódmezővásárhelyi-makói körzet képviselője arról beszélt egy múlt heti rádióinterjóban, hogy nem adnak állami pénzt Hódmezővásárhelynek, ha a jelenlegi polgármester marad jövőre. Erre Márki-Zay Péter úgy reagált, Lázárnak azonnal le kell mondani, aki ilyen zsaroló kijelentést tesz és megfenyeget egy közösséget, az nem maradhat a helyén - erről szintén írtunk.

Az eset szóba került a mai rendkívül kormányinfón. Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormánynak nincs hivatalos álláspontja az önkormányzati választásokról, ,,fenyegetések ügyében Márki-Zay Pétertől nagyon le vannak maradva." Szerinte ez egy autentikus megszólalás volt Lázár Jánostól, amit nem akar kommentálni, és a törvény által előírt juttatásokat megkapják az önkormányzatok.

Hozzátette, az, hogy egy polgármesterrel való együttműködésre mennyi hajlandóság van, az változó, Márki-Zay azok közé tartozik, akinek rendkívül szerény a hajlandósága.

A kormányinfóról bővebben itt számoltunk be.

Fotó: pillanatkép a közvetítésből/Magyarország Kormánya oldal.