2023.09.30., szombat - Jeromos
Szeged: 22o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozata

frisshirek.hu | 2023. június 21. - 10:15
Szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozata

A Danubia Zenekar koncertjével szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozata Szegeden, a Püspöki Székház udvarán.

Már hagyomány, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye a Filharmónia Magyarországgal együttműködve színvonalas komolyzenei és dzsesszkoncerteket szervez a Dóm tér műemlék épületkomplexumához tartozó Püspöki Székház udvarán.

Az idei első hangversenyen Hámori Máté (képünkön) vezényli a Danubia Zenekart. A mélyből a magasba címet viselő esten – melyet az együttest művészeti vezetőként irányító karmester moderál – elhangzik Beethoven Fidelio nyitánya, Schubert Befejezetlen szimfóniája, valamint Mozart Jupiter szimfóniája – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Balkán elfeledett zenéje elevenedik meg július 17-én, amikor a Söndörgő zenekar koncertezik a Püspöki Székház udvarán. Az együttes tamburára épülő – de a fúvós és ütős hangszerekre, valamint a harmonikára is kiterjedő – hangszerelésű zenéjét a virtuozitás és a lehengerlő előadásmód jellemzi.

Augusztus 15-én a Budapest Jazz Orchestra Combo koncertje zárja a sorozatot. A Budapest Jazz Orchestra klasszikus dzsesszkvintettként fellépő művészeihez énekesként Urbán Orsolya és Gájer Bálint csatlakozik erre az estére.

Fotó: filharmonia.hu