2023.09.30., szombat - Jeromos
Szeged: 22o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Kétnapos borfesztivál lesz Makón

Bottyán Róbert | 2023. június 22. - 14:48
Kétnapos borfesztivál lesz Makón

Hat borvidék mintegy 20 borászata mutatkozik be a hétvégi Vinom-Dánom borfesztiválon Makón, a fürdő előtt a Makovecz téren. A  kiváló borok mellé többek között bemutatókkal, koncertekkel, sörkerttel, és kézműves vásárral is készülnek.

Kevésbé ismert, de Makón egykoron gazdag szőlőtermesztés és borkészítés folyt, de napjainkban már nem számottevő ez a fajta tevékenység. Most azonban a szervező önkormányzat és a Makó és Térsége Turisztikai Egyesület Vinom-Dánom névvel szervez borfesztivál péntekre és szombatra.

Többek között tokaji, balatoni, villányi, egri, szekszárdi, pécsi borokat is lehet majd kóstolni, de találhatunk majd határon túli nedűt is. A gasztronómiai élmények mellett kulturálisakat is szerezhetünk, ugyanis lesz tűzzsonglőr show, helyi tánccsapatok és együttesek adnak műsort. A szervezők szerint ha ez az első fesztivál sikeres lesz, akkor a jövőben folytatnák a rendezvények sorát, a helyiek és a városba látogató turisták örömére.

A rendezvénynek jótékonysági célja is van: az idén 30 éves Pedagógiai Szakszolgálat helyi csapatának lehet adományot adni.

Fotók: Farkas Éva Erzsébet polgármester Facebook oldala