2023.09.30., szombat - Jeromos
Szeged: 23o - 23o
Az ország 19 megyéjében

A propaganda ellen és Lázár lemondásáért tüntettek Vásárhelyen

frisshirek.hu | 2023. június 23. - 17:45
A propaganda ellen és Lázár lemondásáért tüntettek Vásárhelyen

150-200 fő vett részt tegnap délután a hódmezővásárhelyi Fidesz iroda előtti tüntetésen. A megmozdulást hivatalosan a Mindenki Magyarországa Mozgalom szervezte és a ,,Védjük meg Hódmezővásárhely szabad fejlődését, álljunk ki együtt városunkért" - címet viselte. A kormánypárt irodájától a tömeg egy része átvonult a Rádió 7-hez, ahol a petíciót Lázár János jobbkeze, Göbl Vilmos vette át, aki a rádió egyik tulajdonosa.

Eddig is tudtuk, amiről Lázár János legutóbb kinyilatkoztatást tett, s ezzel átlépte a Rubicont. Azt üzente: nem akar velünk tovább együttműködni. Ez minket is borzasztóan elkeserít. Innen nincs visszaút. Mellette is dolgoztam, kiváló, nagy tudású, felkészült ember, de mindezen adottságait a nem a város érdekére fordította - fogalmazott Berényi Károly a Hódpress tudósítása szerint. Az alpolgármester a térség országgyűlési képviselője azon kijelentésére utalt, hogy a kormány egy fillért sem ad Vásárhelynek, ha ismét Márki-Zay Pétert választják a polgármesternek - erről itt írtunk.

Márki-Zay arról beszélt, Lázár János lemondása nem csak erkölcsi, de anyagi kérdés is. – Rákóczi, Kossuth, az 56-os hősök is külföldről kérték támogatást, hogy megdöntsék a diktatúrát – utalt arra, hogy az MMM külföldi magyarok anyagi támogatását élvezi. De hozzátette, hogy a Fidesz vezetői annak idején Soros Györgytől ösztöndíjat kaptak, s Lázár János is kapott Soros Györgytől 60 milliót, hogy számolja fel a városban meglévő szegregátumot.

Szót kapott még Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere is, az aláírt petíciót átadták a Fidesz iroda munkatársának, majd átvonultak a rádió stúdiójához.

Ott Szabó Margit, a tüntetés rendezője azt mondta, hogy ez a hely az, ahonnan Vásárhelyt többnyire hazugságokkal öntik el, párhuzamosan a Promenád24-gyel. Fejes Péter képviselő után ismét Márki-Zay szólt, felidézte, hogy a Rádió 7-be polgármesterként eleinte kéthetenként meghívták egy irányított kérdésekkel és sok zenével zajló beszélgetésre, még az előző tulajdonos idejében, őt magát pedig azóta sem hívták meg.

Márki-Zay Péter végül Göbl Vilmosnak adta át a petíciót, akit a tömeg előbb „Gyere ki, nem bántunk!” – kiáltásokkal fogadott, majd a polgármester kérésére végül megtapsolt.

Fotók: pillanatkép Márki-Zay Péter közvetítéséből.