2023.09.30., szombat - Jeromos
Szeged: 23o - 23o
Az ország 19 megyéjében

Nem jogerős: Szabó Bálint 4 év próbaidőt kapott, eltiltották a vezetéstől

frisshirek.hu | 2023. június 23. - 18:00
Nem jogerős: Szabó Bálint 4 év próbaidőt kapott, eltiltották a vezetéstől

Szabó Bálint bűnös, és 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítéli, amit négy évre felfüggesztett próbaidőre a bíróság. A vezetéstől is eltiltották hat évre. Az ítélet nem jogerős, az ügyész három munkanapi gondolkodási időt kért. A börtönből viszont szabadulhat, mert arra indítvány nem érkezett - számolt be a ma délelőtti tárgyalásról az Index.

A portál cikke szerint megtöltötték a padsorokat a szegedi önkormányzati képviselő, jogász szimpatizánsai, de hiába várták, ő videós meghallgatáson vett részt a Nagy Ignác utcában található fogdából. Az ügyész röviden ismertette a vádiratot, erről beszámoltunk mi is: az augusztus 20-i "gazdatüntetés" szervezőjét november 12-én tartóztatták le közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt. Húsz kilót fogyott a letartóztatása óta, alig lehet ráismerni - erről szintén írtunk.

Szabó Bálint hamar közölte, hogy lemond a tárgyaláshoz való jogáról, elmondta, hogy nem gondolta akkor végig, hogy másban a tettével megbotránkoztatást keltene. Kérte, hogy mondják ki őt bűnösnek, és adják neki a lehető legszigorúbb büntetést. Szeretné, ha ezzel üzenni tudna a többi politikusnak is, hogy ne lépjék túl a hatáskörüket. 

Az elmúlt kilenc hónapban, a saját bevallása szerint, mindent elveszített, de biztos hátteret tudnak neki biztosítani, amennyiben távozhat a börtön épületéből - utóbbira lehet is esély, mert arra indítvány nem érkezett.

Fotó: Szabó Bálint (LKK) Facebook-oldala