2023.09.30., szombat - Jeromos
Szeged: 25o - 25o
Az ország 19 megyéjében

Több mint ezer diák dolgozhat állami támogatással Csongrád-Csanádban

Bottyán Róbert | 2023. június 23. - 11:52
Több mint ezer diák dolgozhat állami támogatással Csongrád-Csanádban

Már lehet jelentkezni az államilag támogatott nyári diákunkaprogramra. 2023-ban a Gazdaságfejlesztési Minisztérium mintegy 3,5 milliárd forintot különített el a célra, ebből összesen 157,5 millió kerülhet Csongrád-Csanád vármegyébe, így a térségben több mint ezer diák nyári munkabérét támogatja majd az állam.

A hivatal közleményében felhívja a figyelmet, június 15-e óta lehet regisztrálni a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain az államilag támogatott nyári diákmunkaprogramra. A programba 16–25 év közötti, nappali tagozaton tanuló diákok jelentkezhetnek, akik nem állnak munkaviszonyban, és nincs vállalkozási jogviszonyuk.

A támogatásokat önkormányzatok és a mezőgazdaságban, turizmusban, vendéglátásban működő vállalkozások igényelhetik. A szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra már évek óta részt vesz a programban, az intézmény idén is több tucat diák foglalkoztatását tervezi.

„Önkormányzati diákmunka esetén maximum napi 6 órás, míg a mezőgazdaság, a turizmus és a vendéglátás területén legfeljebb napi 8 órás munkavégzésre van lehetőség. Az állam szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében 174.000 Ft/fő/hó munkabért, szakképzettséget igénylő munkakörben 222.300 Ft/fő/hó munkabért fizet meg támogatásként, önkormányzatoknál 100%-ban, míg a többi szektor esetében 75%-os intenzitással” – mondta el a diákmunkaprogramról tartott sajtótájékoztatón Róth Márton főispán.

Fotó: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal