2023.09.30., szombat - Jeromos
Szeged: 22o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Jó szezont zárt Csongrád-Csanád egyetlen amerikai foci csapata

Bottyán Róbert | 2023. június 24. - 14:15
Jó szezont zárt Csongrád-Csanád egyetlen amerikai foci csapata

A napokban megtartotta az idei szezonzáró eseményét a szegedi Guardians Amerikai Futball Club, amely a hetedik helyen végzett a kilenc csapatos HFL-ben.

A szegedi klub nagy léptékkel haladt előre az utóbbi időszakban, hiszen két év alatt kétszer is magasabb osztályba került – most pedig a rájátszás sem volt messze. Baranyi Ernő, a Guardians vezetőedzője a Délmagyarországnak elmondta:

,,Így is elégedettek vagyunk a teljesítménnyel, hiszen újoncként a hetedik helyen végeztünk. Ezt megelőzően is csak egy évet töltöttünk a divízió I.-ben, most pedig nagy csapatokkal találkoztunk. A morálon nem ütöttek csorbát a történtek, mert mindenki úgy élte meg, hogy ez mégiscsak egy nagy dolog, amit elértünk."

Az utánpótlás számára a szezon majd októberben indul, tavalyhoz hasonlóan idén is a Budapest Cowbells-szel közösen dolgoznak együtt. Várhatóak toborzások, minél több fiatallal minél hamarabb szeretnék megismertetni a sportágat.

Egyelőre még jósolni sem lehet, hogy a szegedi csapat meddig juthat a következő szezonban, de a dolgok jelenlegi állása szerint arról már nem számolunk be a Friss Híreken.

Fotó: Guardians Amerikai Futball Club